5 obiceiuri zilnice care te vor face mai inteligent

Storylines 0 Comentarii

sah inteligent


Toată lumea vrea să fie mai inteligentă, mai bine pregătită și mai îndemânatica, dar, deși ți-ai dori să joci tenis ca Simona Halep, genele și abilitățile naturale te pot împiedica să realizezi acest vis. Creierul, totuși, este un organ complex despre care încă nu știm prea multe. Deși ai auzit că exercițiile generale și meditația pot îmbunătăți funcția creierului, există mai multe moduri prin care îl poți instrui să gândească mai clar, să fie pozitiv și să exprime mai bine creativitatea.

Deși nu există nimic care să îți poată crește IQ-ul într-o zi, există mici obiceiuri zilnice care îți vor spori inteligența și te vor ajuta să rămâi ager la minte. Iată care sunt o parte dintre acestea:


1. Învață să cânți la un instrument
Ai vrut întotdeauna să cânți la chitară? Iubești sunetul pianului? Iată doar o altă scuză pentru a învăța să cânți la un instrument muzical. Acest lucru ajută la creșterea creativității, a abilităților analitice, a limbajului, a abilităților matematice și a abilităților motorii fine. Cântatul la un instrument muzical întărește corpus callosum, care leagă cele două emisfere ale creierului prin crearea de noi conexiuni. Îmbunătățirea funcției corpus callosum te ajută cu abilitățile executive, memoria, rezolvarea problemelor și funcția creierului în general.

2. Citește zilnic ziarul
Poate că preferi știrile sportive sau de divertisment, dar, incluzând cele mai recente știri naționale și mondiale pe lista ta de citit, îți vor crește rapid cunoștințele despre lume. Nu numai că vei fi informat cu privire la evenimentele majore ale lumii, dar vei fi, de asemenea, expus unor noi culturi și moduri alternative de gândire. Citește ziarul zilnic, timp de câteva luni, și vei fi înarmat cu destule subiecte de conversație la următoarea petrecere la care participi.

3. Fă-ți timp pentru jocuri
În loc să butonezi telecomanda seara, joacă un joc care te provoacă. Încercă puzzle-uri, cuvinte încrucișate, Sudoku, jocuri de societate sau chiar jocuri video. Dacă îți ții mintea ocupată în mod continuu - chiar și în timpul activităților de petrecere a timpului liber - îți mărești procesele de gândire logică și de rezolvare a problemelor, care pot influența aproape orice aspect al vieții tale spre bine.

4. Fă-ți timp pentru exerciții
Dacă ai nevoie de un alt motiv pentru a te duce la sala de sport mai des, se pare că exercițiile zilnice îți inundă celulele cu BDNF, o proteină care te ajută la creșterea acuității mentale. Acuitatea mentală este un termen larg care include funcționalitatea memoriei, capacitatea de a învăța și concentrarea. Ocazional, exercițiile intense nu vor avea același efect ca mișcarea obișnuită, așa că fă-ți un plan de fitness pe care să-l poți respecta zilnic și profită de avantajele nu numai a unui fizic mai bun, ci și a unei minți mai puternice.

5. Meditează câteva minute
Urmează exemplul lui Steve Jobs și meditează zilnic. Nu numai că te scăpă de stres, dar poate și să îți sporească inteligența. Călugării care meditează în mod regulat au arătat o creștere considerabilă a materiei cenușii a creierului lor. Meditația functioneaza deoarece antrenează creierul să se concentreze și să se îndepărteze de mulțimea zgomotoasă de gânduri. Meditând cinci minute în fiecare zi, îți poți spori inteligența și atenția față de lumea din jurul tău.


Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: