5 motive pentru care nu arăți bine în poze

Storylines 0 Comentarii

arata bine in poze


Să recunoaștem - suntem cu toții vinovați de faptul că suntem hipercritici cu noi înșine în ceea ce privește pozele. Judecăm o fotografie de grup după cât de bine arătăm în ea și facem un milion de selfie-uri aproape identice pentru a-l obține pe cel ideal. Dacă ai făcut prea multe fotografii pe care pur și simplu nu le poți suporta, s-ar putea să fii vinovată de unul (sau mai multe) dintre aceste motive pentru care nu arăți cel mai bine în fața aparatului foto. La urma urmei, pozele pot fi înșelătoare. Deci, asigură-te că înșelăciunea lucrează în favoarea ta și că arăți bine în imagini - #NoFilter.


1. Nu zâmbești cu ochii
Poate fi nevoie de un pic de exercițiu pentru a perfecționa această tehnică, dar, odată ce începi să zâmbești cu ochii, nu vei mai dori să te oprești. Este destul de greu de explicat, dar zâmbitul din ochi se referă la acea căldură a chipului tău, acea strălucire a ochilor. Dacă zâmbești corect cu ochii, chipul tău va fi fericit și jucăuș. Cel mai bine este să folosești o oglindă atunci când înveți pentru prima dată, astfel încât să poți vedea rezultatul. Uneori este util să închizi ochii pentru câteva secunde, apoi să îi deschizi. Te ajută să îți reîmprospătezi privirea și să dai ochilor o strălucire naturală.

2. N-ai găsit unghiul potrivit
De la celebritățile de pe covorul roșu, la supermodele de pe catwalk, toți știu secretul unei poze reușite – unghiul perfect. Toată lumea are o structură facială unică și aparatul foto este acolo pentru a se asigura că, de bine sau de rău, ești conștientă de acest lucru. Dacă nu ești sigură care e partea ta cea mai bună, petrece puțin timp făcând și analizând câteva selfie-uri pentru a înțelege cum de lovește lumina. Când vine vorba de corpul tău, câteva reguli generale îți pot arăta calea cea bună. O mână plasată ușor pe șold poate ajuta la crearea unei delimitări a taliei, în timp ce statul cu un picior în fața celuilalt poate îngusta șoldurile. Arcuiește-ți spatele într-o formă C pentru a-ți arăta formele și asigură-te că mereu stai dreaptă.

3. Pozezi prea mult
Nu mai poza și relaxează-te! Atunci când te gândești prea mult la cum să stai și ce față să faci, aparatul foto surprinde o rigiditate care adesea pare artificială. Există un motiv pentru care pozele sincere și spontane transmit un efect mai puternic și mai interesant; emoția este brută, zâmbetele sunt reale, iar starea de spirit este autentică. Un zâmbet poate să pară fals dacă ai zâmbit prea mult timp. Mușchii faciali obosesc, iar zâmbetul devine forțat. Așa că ia o pauză dacă ai nevoie, apoi lasă fotograful să surprindă acele momente în care ești mai relaxată.

4. Ești într-o lumină proastă
Iluminarea unei fotografii poate face diferența ca de la cer la pământ în ceea ce privește cât de bine (sau rău) arată poza. Lumina difuză, naturală, este întotdeauna cea mai bună, indiferent dacă ești într-un grup sau îți faci un selfie, deoarece este moale și lipsită de umbre dure și nefolositoare. Ca regulă generală, blițul telefonului ar trebui evitat, dacă este posibil. Ține minte: chiar și cea mai fotogenică față poate fi pusă într-o lumină proastă și, în realitate, nu există nici un filtru care să îmbunătățească efectele neiertătoare dintr-un mediu ambiant fluorescent sau întunecat.

5. Nu ai încredere în tine
Încrederea în sine este foarte importantă când te afli în fața aparatului foto. Frumusețea începe din interior și, dacă nu te simți bine cu tine însăți, acea lipsă de încredere se va manifesta, deseori, în exterior. Incertitudinea se poate arăta prin limbajul închis al corpului și prin expresii faciale forțate pe care, cu siguranță, aparatul foto le va surprinde. Deci, relaxează-te și arată-ți puțină dragoste.


Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: Pexels

0 comments: