5 semne că partenerul tău de viață nu te respectă

Storylines 0 Comentarii

semne partenerul nu respecta



La fel ca încrederea, loialitatea și fidelitatea, respectul este vital. Fără el orice relație este sortită eșecului. Dacă ți se întâmplă des să te întrebi dacă partenerul tău te respectă cu adevărat, este timpul să analizezi natura relației tale. Lipsa respectului, indiferent de modul de manifestare, înseamnă că există un dezechilibru al puterii în relație, de aceea este foarte de important să recunoști din timp semnele.

Dacă oricare dintre aceste cinci semne îți sună familiar, partenerul tău de viață nu îți acordă respectul pe care îl meriți.

1. Partenerul tău apare neanunțat
Dacă apare întâmplător, cu flori, într-o zi de miercuri, este o surpriză binevenită, dar, dacă vine neanunțat atunci când ești în mod clar ocupată sau ai o mulțime de lucruri pe cap, nu este bine deloc. Dacă partenerul tău apare, în mod repetat, în momente inoportune sau în locuri incomode, există o problemă. Dacă vine la locul de muncă, la școală sau acasă neanunțat și neinvitat, provocând o scenă, el nu te respectă.

2. Partenerul tău utilizează tehnici de tip gaslighting
Dacă partenerul tău folosește tehnici mascate pentru a te ține sub control, el nu te respectă. Gaslighting este un termen atribuit unei tehnici de abuz emoțional prin care un partener îl convinge pe celălalt că realitatea este o iluzie. De exemplu, dacă partenerul tău neagă că a spus și a făcut unele lucruri sau dacă te învinovățește pe tine că ai spus și ai făcut lucruri pe care nu le-ai făcut, este abuz. Cel mai probabil, un astfel de partener nu se va schimba niciodată.

3. Partenerul tău tratează sexul ca pe o tranzacție
Ori de câte ori o persoană se așteaptă la sex în schimbul unui lucru, cea mai elementară formă de respect este aruncată pe fereastră. Dacă partenerul tău face treburile casnice, este de datoria ta să-l răsplătești cu o favoare sexuală? Nu, nu este! Chiar dacă partenerul tău nu te amenință în mod clar, nu trebuie să te simți niciodată constrânsă să faci sex, indiferent de relația pe care o aveți. Asaltul sexual se poate întâmpla și în relații intime. Acesta, pe langă forma fizică, poate include, de exemplu, batjocorirea preferințelor sexuale, amenințări sau constrângeri pentru a obține sex, nerespectarea confidențialității sexuale sau fizice a partenerului.

4. Partenerul tău nu este mândru de tine
Așa cum ai încercat să obții aprobarea părinților tăi, pe tot parcursul vieții, vrei același lucru și de la partenerul tău. A auzi "Sunt mândru de tine" de la cineva pe care îl respecți este un lucru mare și este important ca ambii parteneri să se mândrească cu relația pe care o au. Când partenerul tău este mândru de tine și mândru că este cu tine, există respect reciproc între voi. Un partener care nu este cu adevărat mândru de tine, de realizările tale și de contribuțiile tale în cadrul relației, nu realizează și nu apreciază valoarea ta și nu ar trebui să accepți niciodată asta.

5. Partenerul tău refuză să facă compromisuri sau să negocieze
O comunicarea corectă este esențială dacă vrei ca relația ta să supraviețuiască. Un lucru foarte important într-o relație este capacitatea de a discuta împreună despre provocările majore ale vieții. Atunci când unul dintre parteneri nu este dispus să acționeze ca o echipă, apar problemele pe termen lung. O mare parte a respectului pentru cineva este abilitatea de a ajunge la un compromis în care ambele părți sunt mulțumite de rezultat.


Autor: Theodora Rădulescu
Sursă imagine: Pixabay

0 comments: