Tartă cu cremă de vanilie şi căpşuni

Storylines 0 Comentarii


tarta cu capsuni si crema de vanilie

O tartă cu cremă de vanilie şi căpşuni este întotdeauna binevenită fiind un desert savuros şi uşor de făcut care ne va încânta papilelele gustative şi simţurile olfactive.

Ingrediente pentru blat
250 g făină
150 g unt
1 ou
Un praf de sare
150 g zahăr

Ingrediente pentru crema de vanilie
500 ml lapte
75 g făină
250 g zahăr
6 gălbenuşuri
2 pliculeţe de zahăr vanilat/esenţă de vanilie
20 g amidon
Suc de lămâie

500 g căpşuni


Mai întâi se face aluatul din cele 5 componenete, se frământă bine şi se bagă puţin la frigider pentru a-l putea întinde mai uşor.

Între timp se prepară crema de vanilie. Se pune la încălzit laptele împreună cu pliculeţele de zahăr vanilat sau esenţa de vanilie, iar separat se amestecă cele 6 gălbenuşuri de ou, cu zahărul şi făina. Peste acestea se toarnă treptat laptele cald amestecând cu grijă pentru a ieşi o cremă fină şi omogenă. Întreaga compoziţie se pune iar pe foc şi se amestecă în permanenţă până ce capătă o consistenţă mai groasă, după care se pune la răcit.

În timp ce se răceşte crema de vanilie se ia aluatul din frigider şi se întinde o foaie subţire. Forma de tartă trebuie unsă în prealabil cu unt, apoi se îmbracă cu grijă cu foaia de aluat şi se dă la cuptor pentru 10-15 minute, până ce se coace bine.

După ce s-a copt aluatul se toarnă crema de vanilie până ce se umple tarta.

Căpşunile se taie felii subţiri pe lung şi se aşează în formă de floare deasupra cremei de vanilie.

Se mai lasă puţin la rece tarta pentru ca blatul să devina mai moale, iar apoi se poate servi.

Sursă foto: The Fitchen

0 comments: