Tartă cu cremă de vanilie şi căpşuni
O tartă cu cremă
de vanilie şi căpşuni este întotdeauna binevenită fiind un desert savuros şi
uşor de făcut care ne va încânta papilelele gustative şi simţurile olfactive.
Ingrediente
pentru blat
250 g făină
150 g unt
1 ou
Un praf de sare
150 g zahăr
Ingrediente
pentru crema de vanilie
500 ml lapte
75 g făină
250 g zahăr
6 gălbenuşuri
2 pliculeţe de
zahăr vanilat/esenţă de vanilie
20 g amidon
Suc de lămâie
500 g căpşuni
Mai întâi se
face aluatul din cele 5 componenete, se frământă bine şi se bagă puţin la
frigider pentru a-l putea întinde mai uşor.
Între timp se
prepară crema de vanilie. Se pune la încălzit laptele împreună cu pliculeţele
de zahăr vanilat sau esenţa de vanilie, iar separat se amestecă cele 6
gălbenuşuri de ou, cu zahărul şi făina. Peste acestea se toarnă treptat laptele
cald amestecând cu grijă pentru a ieşi o cremă fină şi omogenă. Întreaga
compoziţie se pune iar pe foc şi se amestecă în permanenţă până ce capătă o
consistenţă mai groasă, după care se pune la răcit.
În timp ce se
răceşte crema de vanilie se ia aluatul din frigider şi se întinde o foaie
subţire. Forma de tartă trebuie unsă în prealabil cu unt, apoi se îmbracă cu
grijă cu foaia de aluat şi se dă la cuptor pentru 10-15 minute, până ce se
coace bine.
După ce s-a copt
aluatul se toarnă crema de vanilie până ce se umple tarta.
Căpşunile se
taie felii subţiri pe lung şi se aşează în formă de floare deasupra cremei de
vanilie.
Se mai lasă
puţin la rece tarta pentru ca blatul să devina mai moale, iar apoi se poate
servi.
Sursă foto: The Fitchen
Sursă foto: The Fitchen
0 comments: